Recept på naanbröd
ingredienser (6 bröd)
1/2 påse torrjäst (à 12 g)
2,5 dl vatten
0,5 dl socker
0,5 msk salt
0,5 kg vetemjöl
75 g smält smör
1 ägg
rapsolja
Gör så här
Lös upp jästen i vattnet (40°C). Blanda i sockret.
Låt degvätskan stå tills det börjar skumma, ca 10 minuter.
Blanda i resten av de torra och därefter de våta ingredienserna.
Kör degen 10 minuter i matberedare (med stor degbunke) eller knåda den något längre för hand.
Låt degen jäsa övertäckt på varm plats i 25 minuter.
Knåda degen ett par minuter och kavla ut till 6 platta brödkakor.
Stek bröden i olja på hög värme, 3-5 minuter per sida.
När bröden fått fin färg och puffat upp något i volym är de klara. Servera bums.