shutterstock_151082903.jpg

Recept på naanbröd


ingredienser (6 bröd)

  • 1/2 påse torrjäst (à 12 g)

  • 2,5 dl vatten

  • 0,5 dl socker

  • 0,5 msk salt

  • 0,5 kg vetemjöl

  • 75 g smält smör

  • 1 ägg

  • rapsolja

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vattnet (40°C). Blanda i sockret. 

  2. Låt degvätskan stå tills det börjar skumma, ca 10 minuter.

  3. Blanda i resten av de torra och därefter de våta ingredienserna.

  4. Kör degen 10 minuter i matberedare (med stor degbunke) eller knåda den något längre för hand. 

  5. Låt degen jäsa övertäckt på varm plats i 25 minuter. 

  6. Knåda degen ett par minuter och kavla ut till 6 platta brödkakor.

  7. Stek bröden i olja på hög värme, 3-5 minuter per sida. 

  8. När bröden fått fin färg och puffat upp något i volym är de klara. Servera bums.