Bra saker att ha i ditt skafferi och kök
I TINAS SKAFFERI OCH KÖK
Om man har ett litet förråd av råvaror och smaksättare i kylen och skåpen blir det mycket lättare att få till maten, och särskilt vardagsmaten, som man ju gärna vill ska gå snabbt.
TORRA SMAKSÄTTARE
Kryddor – kardemumma, chiliflakes, malen ingefära, lagerblad, senapsfrön Peppar – svart-, vit-, krydd- och rosé-Salt – flingsalt och vanligt fint salt
SMAKSÄTTARE PÅ FLASKA ELLER BURK
Kapris
Ketchup
Mirin
Olja – olivolja, rapsolja Risvinäger
Sambal oelek
Senap – dijon, grovkornig söt Soja – japansk och kinesisk Tahini
Tomater på burk
Vinäger – röd- och vitvinsvinäger,
Äppelcidervinäger
Ättiksprit (12 %)
I SKAFFERIET
Buljongtärningar
Bönor på burk
Gryn av olika sorter – bulgur, farro, kamutvete, quinoa, korngryn, havregryn, couscous
Kikärter på burk
Kärnor och frön – pumpakärnor, solroskärnor, sesamfrön
Nudlar
Nötter och mandel – sötmandel, hasselnötter, valnötter, jordnötter Pasta, torkad
Ris – långkornigt, risottoris, basmati, jasmin
Ströbröd, panko
Svamp, torkad
Ägg
BAKNING
Bakpulver
Bikarbonat
Choklad, mörk
Kakao
Mjöl – vanligt vetemjöl, vetemjöl special, rågmjöl, rågsikt, majsmjöl, mandelmjöl
Sirap
Socker – strösocker, brun farin, florsocker, rörsocker
Torrjäst
Vaniljstång
I KYLEN
Ansjovis
Charkuterier – rökt skinka, salami Chili, färsk
Citron
Ingefära, färsk kål av olika sorter – vit- eller rödkål, blomkål, broccoli, grönkål Lime
Lök – gul och röd, schalottenlök, purjolök, vitlök, salladslök Morötter
Ost – fetaost, chèvre på rulle, färskost, västerbottensost, gräddost, parmesan, mozzarella, mascarpone Pepparrot, färsk
Potatis
Smör
Yoghurt – turkisk eller grekisk
Äpple
I FRYSEN
Bär av olika sorter – lingon, blåbär, hallon
Gröna ärter
Lax
Räkor
Vaniljglass