shutterstock_1725568075.jpg

Recept på veganmaränger

Ingredienser

  • 1 1/2 dl kikärtsspad (från 1-2 förp kokta kikärter à 380 g)

  • 1/2 tsk färskpressad citronjuice

  • 1/2 tsk vaniljsocker

  • 1 1/2 dl strösocker

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 100°C.

2. Häll kikärtsspad, citronjuice och vaniljsocker i en bunke. 

3. Vispa till ett skum med elvisp. Tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispning. Vispa till en fast maräng. Du ska kunna vända på bunken utan att smeten rinner ut. 

4. Klicka eller spritsa små maränger på en bakpappersklädd plåt. 

5. Ställ in plåten i mitten av ugnen ca 1 ½ timme. 

6. Stäng av värmen. Låt stå ytterligare 2 timmar på eftervärme. 

7. Förvara marängerna torrt i en tät burk.